Saturday, January 10, 2009

Sagan om dagens outfit.

Det var en gång en tjej, sjutton år, som satt framför sin dator ganska mycket. Hon var varken snygg eller ful, snarare normal.
Hon tog rätt mycket fotografier på sig själv, och hon märkte att det fina med att ta bilder på sig själv var att man själv kunde välja hur man såg ut, och eftersom hon inte såg ut som en fotomodell kunde hon ta bort de nio av tio bilderna där hon inte såg ut som hon önskade sig att hon såg ut. Trots det blev det ändå flertalet bilder per dag.
Hon hade en blogg, där hon la upp de här bilderna, fast det var den tidiga sortens blogg innan folk var vana vid hur man läser en sån. Hon fick rätt mycket uppmärksamhet, av folk från alla åldrar och kön, eftersom hon var så snygg på alla bilderna och folk i allmänhet tycker om att titta på vackra människor.
Det här hände någon gång i slutet av nittiotalet när tonåriga tjejer inte skulle sitta framför datorer utan vara ut och vara Sociala, och ingen i hennes vänskapskrets visste att hon satt där vid sin dator så mycket. Men en dag hittade hennes pojkvän hennes blogg, och tyckte det var väldigt konstigt att det var så många bilder, och hon inte riktigt såg ut som hon egentligen gör.
Vår hjältinna hade ett dilemma. Skulle hon förklara för honom att hon tyckte om den digitala uppmärksamheten, eller bortförklara bloggen och sluta med bilderna?

Lösningen blev att hon varje dag hade olika kläder på sig, och kallade det hela för "Dagens Outfit", som en public service-tjänst om vad som är mode just idag. Eftersom hon var så snygg varje dag lyssnade folk och trodde faktiskt på att det var dagens mode. Man lyssnar ju gärna på snygga människor.
Och det var så dagens outfit blev till.

No comments: